LURDY – FATIMA

Valencia – Zaragoza – Lurdy – Santiago de Compostela – Fatima
Lietadlo

Termín:

3.5. – 9.5.2013

Cena:490,- EUR

Mariánska púť do Lúrd a Fatimy spojená s návštevou Valencie / Svätý grál/, Zaragoza – pútnické miesto Santa Maria del Pilar a k hrobu sv. Jakuba apoštola v Santiagu de Compostela.

V cene je zahrnuté:
• lux bus, letenka Viedeň – Valencia a Lisabon – Viedeň,
• transfer na a z letiska Viedeň
• 5 x ubytovanie (hotelové ubytovanie v Lurdoch, Fatime a pri Zaragoze pútnický dom v Santiagu de Compostela)
• 5 x raňajky, 3 x večera
• sprievodca, kňaz.

V cene nie je zahrnuté:
• letiskové poplatky 95,- EUR
• komplexné cestovné poistenie 11,90 EUR

PROGRAM:

1.deň: stretnutie skupiny v Bratislave v skorých ranných hodinách, transfer na letisko do Viedne, odlet do Valencie. Prílet okolo poludnia. Presun do centra, prehliadka historického jadra, jedného z najväčších a najbohatších španielskych miest. Katedrála založená v 13. stor. uchováva vzácnu pamiatku Santo Caliz /svätý grál/, z ktorého údajne
pil Pán Ježiš pri poslednej večeri. V stredoveku bol kalich ukrytý v kláštore v severnom Aragone. Gotická stavba La Lonja – burza, ktorú chráni UNESCO a obrovský trh Mercado Central. Odchod na ubytovanie.


2.deň: po raňajkách prehliadka historického mesta Zaragoza, ktoré je centrom oblasti Aragonsko. Dominantou je Bazilika Panny Márie del Pilar, ktorá patrí v Španielsku k najväčším a najuctievanejším náboženským stavbám. Cieľom pútnikov je pilier, na ktorom sa sv. Jakubovi zjavila Panna Mária. Malebné námestie Plaza del Pilar, stará katedrála La Seo. Pokračovanie v jazde do Lúrd. Tu sa v roku 1858 v jaskyni zjavovala Panna Mária chorľavému dievčaťu – Bernadette Soubirousovej. Po príchode ubytovanie, medzinárodná modlitba ruženca a sviečkový sprievod.

3.deň: po raňajkách celodenný náboženský program v Lurdoch. Prehliadka mariánskeho obvodu, modlitby, popoludňajšia procesia, rodný dom sv. Bernadetty, komplex bazilík, podzemná bazilika Pia X., bazény. Po večeri medzinárodná modlitba ruženca a sviečkový sprievod. Odchod cca o 22.30 hod., nočná jazda do Santiago de Compostela.

4.deň: ráno príchod do Santiago de Compostela. Mesto bolo založené k uchovaniu pozostatkov sv. Jakuba apoštola. Návšteva baziliky, kde sa nachádza hrob sv. Jakuba apoštola,
patróna Španielska, ktorý sa pričinil o jeho evanjelizáciu. Účasť na poludňajšej slávnostnej sv. omši. Je duchovným vyvrcholením putovania pre caminos, pútnikov, ktorí peši prichádzajú zo vzdialenosti minimálne 100 km do Santiaga. Osobné voľno, ubytovanie.

5.deň: po raňajkách odchod do Fatimy, jedného z najznámejších pútnických miest v Európe. V roku 1917 sa tu trom deťom zjavovala Panna Mária. Deti dostali posolstvo známe ako Fatimské proroctvo. Až 70 000 ľudí bolo pri poslednom zjavení 13. októbra svedkom výnimočného fenoménu na oblohe, ktorý sa nazval „tanec slnka”. Náboženský program – Kaplnka zjavení s milostivou sochou Panny Márie, bazilika s hrobmi blahoslaveného Františka a Hyacinty Marto a tiež sestry Lucie. Po večeri medzinárodná modlitba ruženca a sviečková procesia. Ubytovanie.

6.deň: celodenný náboženský program vo Fatime. Moderný chrám Najsvätejšej Trojice, ktorý bol vysvätený pri príležitosti 90. výročia zjavení vo Fatime, osobné modlitby. V rámci
programu krížová cesta a návšteva rodného domu troch vizionárov Lucie Santos, Francisca Marto a Jacinty Marto v Aljustreli. Po večeri spoločná modlitba ruženca pri kaplnke Zjavenia a sviečkový sprievod. Ubytovanie.

7.deň: po raňajkách odchod na letisko do Lisabonu. Odlet do Viedne. Po prílete transfer na Slovensko.

Pridaj komentár